Tulostaminen on arkipäiväinen asia monille meistä, oli kyse sitten koti- tai toimistokäytöstä. Tulostimen valinta on tärkeä osa tämän prosessin onnistumista, mutta yhtä tärkeää on myös oikean tulostuspaperin valinta. Moni saattaa ajatella, että tulostuspaperin valinta on mitätön asia, mutta faktahan on se, että paperi vaikuttaa tulosteeseen huomattavasti. Siksi tässä blogikirjoituksessa tulostupaperin valintaan perehdytään tarkemmin.

Ensimmäinen asia, joka tulee ottaa huomioon tulostuspaperin valinnassa, on paperin laatu. Paperin laadulla tarkoitetaan paperin paksuutta ja sileyttä. Ohuempi paperi saattaa olla edullisempaa, mutta se ei välttämättä ole paras vaihtoehto laadukkaaseen tulostamiseen. Paksun ja laadukkaan paperin tulosteet kestävät paremmin aikaa ja näyttävät ammattimaisemmilta. Sileä paperi puolestaan takaa sen, että tulostuskuvasta tulee tarkka ja värit pääsevät oikeuksiinsa.

Toinen tärkeä seikka tulostuspaperin valinnassa on paperin valkoisuusaste. Mitä valkoisempi paperi on, sitä paremmin värit erottuvat ja teksti on luettavissa. Värit näyttävät kirkkaammilta, kun paperi on valkoinen eikä kellertävä. Valkoisuusaste ilmoitetaan yleensä asteikolla 1-100, ja mitä korkeampi luku on, sitä valkoisempi paperi on.

Kolmas asia, joka tulee ottaa huomioon tulostuspaperin valinnassa, on paperin käyttötarkoitus. On eri asia tulostaa tavallisia tekstidokumentteja kuin valokuvia. Tekstiasiakirjojen tulostamiseen sopii hyvin astetta ohuempi ja sileämpi paperi, kun taas valokuvien tulostamiseen kannattaa valita erityisesti valokuville suunniteltu paperi, joka imee musteet hyvin eikä haalista värejä. Valokuvapaperit ovat yleensä paksuja ja kiiltäviä, mikä tekee kuvista eläväisempiä.

Neljäs asia, joka on hyvä ottaa huomioon tulostuspaperin valinnassa, on paperin ympäristöystävällisyys. Ympäristönäkökulma on nykyään yhä tärkeämpi tekijä monille kuluttajille, ja siksi monet suosivat kierrätettyjä ja ympäristöystävällisiä tulostuspaperivaihtoehtoja. Kierrätetyn paperin käyttö vähentää metsien hakkuuta ja säästää luonnonvaroja.

Viides asia, joka on hyvä ottaa huomioon tulostuspaperin valinnassa, on paperin hinta. Vaikka laadukas ja valkoinen paperi maksaa yleensä enemmän kuin halvempi vaihtoehto, laadukas paperi voi säästää rahaa pitkässä juoksussa. Laadukkaan paperin tulosteet kestävät paremmin aikaa eivätkä haalistu tai repeile helposti. Siksi onkin hyvä punnita hinta-laatu -suhdetta ja harkita, kuinka tärkeää laatu on omaan tulostuskäyttöön.

Kun kaikki nämä asiat on otettu huomioon, voi olla helpompi valita sopiva tulostuspaperi omaan tarpeeseen. Monilla paperivalmistajilla on laaja valikoima erilaisia tulostuspaperivaihtoehtoja eri käyttötarkoituksiin, joten valinnanvaraa kyllä riittää. On myös hyvä muistaa, että erilaiset tulostimet ja mustekasetit voivat vaikuttaa siihen, millainen paperi sopii parhaiten kyseiseen tulostimeen ja musteeseen.

Lopuksi haluan vielä muistuttaa, että vaikka tulostuspaperin valinta saattaa tuntua mitättömältä asialta, se voi vaikuttaa huomattavasti siihen, miltä tulosteet näyttävät ja kuinka kauan ne kestävät. Siksi on tärkeää panostaa hieman aikaa ja vaivaa tulostuspaperin valintaan ja valita laadukas ja sopiva vaihtoehto omaan käyttöön. Joten seuraavan kerran kun olet ostamassa tulostuspaperia, ota nämä vinkit huomioon ja varmista, että valitset parhaan mahdollisen paperin tulostustarpeisiisi.


Kommentit

Tulostupaperin valinta — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>